• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Akademia Kulinarna Whirlpool

  • Kup voucher
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • YouTube
  • Odkryj produkty
  • Whirlpool
  • 6-ty Zmysł
  • O nas
  • Warsztaty
  • Akademia 6. Zmysłu
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Oferta
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Tematy miesiąca
  • Webinary
  • W akademii
  • Media o nas

Bazylia – królowa kuchni śródziemnomorskiej

23 sierpnia 2017

Bazylia rozkochała w sobie wszystkie kuchnie świata, ale przede wszystkim tę śródziemnomorską. Włosi są mistrzami w umiejętnym wykorzystaniu jej w swoich potrawach. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że bazylia została

czytaj więcej

Letnie orzeźwienie z Campari

3 sierpnia 2017

Kiedy lato częstuje nas słoneczną i upalną aurą, każdy szuka sposobu na orzeźwienie. Istnieje wiele patentów na rześki powiew, jednak najlepiej zaufać tym najbardziej sprawdzonym. Włosi już dawno temu stworzyli

czytaj więcej

PRODUKTY BIO – JAK JE ROZPOZNAĆ ?

31 lipca 2017

Jeśli chcesz jeść smacznie, musisz postawić na dobre jakościowo produkty. Najsmaczniejsze i najzdrowsze są oczywiście te pochodzące z certyfikowanych upraw.

kieliszki z letnim drinkiem aperol

APEROL, CZYLI APERITIF DOSKONAŁY

5 lipca 2017

Aperol – komu?! To jeden z najpopularniejszych włoskich drinków. W końcu Włosi wiedzą, jak smakować życie oraz znani są ze swojej kulinarnej pomysłowości. Wyrazem tego stało się l’aperitivo (Aperitivo). To

czytaj więcej

GORGONZOLA DOLCE I PICCANTE

30 czerwca 2017

Marco Ghia

Gorgonzola to ceniony na całym świecie dojrzewający niebieski ser pleśniowy CHNP  (Chroniona Nazwa Pochodzenia). Niektórzy uważają, że po raz pierwszy wyprodukowano ją w roku 879 w leżącym obok Mediolanu małym miasteczku o nazwie właśnie Gorgonzola.

KILKA SŁÓW O SEZONOWANIU WOŁOWINY

6 czerwca 2017

Kupując wołowinę, najczęściej zwracamy uwagę na świeżość produktu. Ale czy  mięso może smakować dobrze po czternastu dniach przechowywania poza zamrażarką? A po trzydziestu? Tak, prawdziwi smakosze wiedzą, że jest to

czytaj więcej

Jak dobrać sos do kształtu makaronu?

5 czerwca 2017

Bez makaronu nie byłoby włoskiej kuchni. W Polsce też uwielbiamy makaron. Jest prosty w przygotowaniu i sprawdza się nie tylko jako dodatek do zup, ale też jako główne danie. Mnogość

czytaj więcej

OLIWA Z OLIWEK – JAK WYBRAĆ NAJLEPSZĄ ?

29 maja 2017

Oliwa z oliwek, zwana inaczej złotem Toskanii, to produkt, który cieszy się niemałą popularnością. Spotykana w większości sklepów, produkowana przez wielu producentów, rozpowszechniona w wielu krajach. Jak zatem wybrać oliwę z

czytaj więcej

balsamico z Modeny

Poznaj sekret octu balsamicznego z modeny

29 maja 2017

Ocet balsamiczny z położonej w regionie Emilia-Romania Modeny to dojrzewająca w drewnianych beczkach przyprawa z gotowanego, zagęszczonego moszczu z winogron, do którego dodaje się octu winnego. Jest to jeden z

czytaj więcej

Aperol Spritz – nie jedyny drink z prosecco

27 listopada 2015

Włoska kuchnia to nie tylko makarony, pizze czy lasagne, ale też koktajle i aperitify. Włoskie wina musujące sprawdzają się na początku posiłku oraz jako jego orzeźwiające zakończenie. Wielu zna na

czytaj więcej

  • «
  • Go to page 1
  • Interim pages omitted …
  • Go to page 9
  • Go to page 10
  • Go to page 11

Primary Sidebar

O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Przejdź na whirlpool.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © WHIRLPOOL 2021

↑
Góra