• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Akademia Kulinarna Whirlpool

  • Kup voucher
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • YouTube
  • Odkryj produkty
  • Whirlpool
  • 6-ty Zmysł
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Akademia 6. Zmysłu
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Oferta
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Porady
Bucatini z serem Pecorino Romano ChNP i orzeszkami

Bucatini z serem Pecorino Romano ChNP i orzeszkami

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 350g makaronu Bucatini Barilla
  • 100g guanciale
  • 150g tartego sera Pecorino Romano ChNP
  • 100g orzechów
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • 1 ząbek czosnku
  • świeża mięta
  • czerwony pieprz

Bucatini z serem Pecorino Romano ChNP i orzeszkami

PRZYGOTOWANIE

Orzeszki wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i przekładamy do nagrzanego do 180 st C piekarnika na 10 min.

W moździerzu ubijamy czerwony pieprz z uprażonymi orzechami i czosnkiem, do uzyskania pasty z widocznymi większymi kawałkami.

Następnie w głębokim garnku na odrobinie oliwy podsmażamy pastę z orzechów.

Guanciale kroimy na cienkie plastry i podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu.

W międzyczasie w garnku z osoloną wodą gotujemy makaron według instrukcji producenta. Po ugotowaniu makaron odcedzamy ale zostawiamy 1 szklankę wody z gotowania. Podsmażoną pastę przekładamy na patelnię, dodajemy ser Pecorino Romano, wodę z gotowania i mieszamy. Powinniśmy otrzymać jednolity, gęsty krem. Całość mieszamy z makaronem, oprószamy świeżą miętą i guanciale.

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

TRADYCYJNY ANGIELSKI PIE Z WIEPRZOWINĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 50 min

Marco Ghia

BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

Dania główne

BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1 godz

Marco Ghia

ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

Dania główne

ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1 godz

Marco Ghia

Dania główne

CZERWONE CURRY Z WIEPRZOWINY Z MASŁEM ORZECHOWYM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar

SocialKuchnia sp. z o.o. uzyskała subwencję finansową w ramach Tarczy 2.0. Podmiotem udzielającym wsparcia jest Polski Fundusz Rozwoju S.A.


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Przejdź na whirlpool.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © WHIRLPOOL 2021

↑
Góra