• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Akademia Kulinarna Whirlpool

  • Kup voucher
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • YouTube
  • Odkryj produkty
  • Whirlpool
  • 6-ty Zmysł
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Akademia 6. Zmysłu
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Oferta
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Porady
burger wołowy

BURGER WOŁOWY Z SOSEM Z HARISSY

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 4 bułki do burgera
  • 400 g siekanej wołowiny o 15% zawartości tłuszczu
  • ziarna maku
  • kumin w proszku
  • 1 łyżeczka harissy
  • 1 żółtko
  • 150 g oleju ryżowego
  • 1 cytryna
  • świeża mięta
  • pomidor
  • sałata

BURGER WOŁOWY Z SOSEM Z HARISSY

PRZYGOTOWANIE

Na rozgrzanej patelni podprażamy ziarna maku przez ok 1 min. Następnie dodajemy je do mięsa razem z kuminem i posiekaną miętą.

Potem przygotowujemy majonez. W misce łączymy 1 łyżeczkę harissy z żółtkiem, olejem ryżowym, solą i sokiem z ½ cytryny.

Formujemy burgery wołowe i podsmażamy je na patelni z odrobiną oliwy przez ok 3-4 min z każdej strony. 

Grillujemy przekrojone na pół bułki do burgerów. 

KOMPOZYCJA DANIA

Na dolnej części bułki rozprowadzamy majonez, na to wykładamy plaster pomidora, odrobinę świeżej mięty, plaster sałaty, burgera, majonez i przykrywamy górną częścią bułki. 

Nasz BURGER WOŁOWY Z SOSEM Z HARISSY jest juz gotowy. Smacznego!

Sprawdźcie sami, jakie warsztaty kulinarne przygotowaliśmy w najbliższych miesiącach i pomyślcie, jaką radość możecie sprawić swoim najbliższym!

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ

Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

TRADYCYJNY ANGIELSKI PIE Z WIEPRZOWINĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 50 min

Marco Ghia

BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

Dania główne

BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1 godz

Marco Ghia

ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

Dania główne

ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1 godz

Marco Ghia

Dania główne

CZERWONE CURRY Z WIEPRZOWINY Z MASŁEM ORZECHOWYM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar

SocialKuchnia sp. z o.o. uzyskała subwencję finansową w ramach Tarczy 2.0. Podmiotem udzielającym wsparcia jest Polski Fundusz Rozwoju S.A.


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Przejdź na whirlpool.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © WHIRLPOOL 2021

↑
Góra