• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Akademia Kulinarna Whirlpool

  • Kup voucher
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • YouTube
  • Odkryj produkty
  • Whirlpool
  • 6-ty Zmysł
  • O nas
  • Warsztaty
  • Akademia 6. Zmysłu
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Oferta
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Porady

Czekoladowo – kokosowe brownie z pieczonymi gruszkami

Autor

Kuba Kordyś

Foodaholic

czas wykonania: 45 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki na ciasto

  • 250 g tłustej części mleka kokosowego
  • 1 szklanka mąki kokosowej
  • 170 g puree z buraka
  • ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki kakao
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego

Gruszki

  • 3 – 4 soczyste gruszki
  • sok z cytryny
  • 2-3 łyżki wiórek kokosowych

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki ciasta wrzucamy do miski i dokładnie ze sobą łączymy. Gotowe ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 30 – 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

W międzyczasie przygotowujemy gruszki. Owoce obieramy, kroimy w paski ok. 1 cm grubości, usuwamy gniazda nasienne i skrapiamy całość sokiem z cytryny.  Paski przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy wiórkami kokosowymi i pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Wystudzone ciasto kroimy w kwadratowe kawałki i podajemy z dwoma plastrami gruszki na wierzchu.

 

Zachęcamy do zapoznania się z najnowszą ofertą warsztatów kulinarnych w Akademii Kulinarnej Whirlpool.

Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij

Polecane przez Kuba Kordyś

Zobacz wszystkie przepisy

Desery

JAGIELNIK OREO

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Kuba Kordyś

Gulasz z warzyw korzeniowych na domowej paście curry

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 45 min

Kuba Kordyś

Dania główne

Zapiekanka z ziemniaków i brukselki pod beszamelem i cytrynową kruszonką

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 50 min

Kuba Kordyś

Małpi chleb z wytrawnym pesto

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1 godz

Kuba Kordyś

Primary Sidebar

O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Przejdź na whirlpool.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © WHIRLPOOL 2021

↑
Góra