• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Akademia Kulinarna Whirlpool

  • Kup voucher
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • YouTube
  • Odkryj produkty
  • Whirlpool
  • 6-ty Zmysł
  • O nas
  • Warsztaty
  • Akademia 6. Zmysłu
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Oferta
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Porady

INVOLTINI Z WARZYW I PROSCIUTTO DI PARMA CHNP

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 20 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 12 plasterków Prosciutto di Parma ChNP
  • 1 czerwona papryczka peperonciono
  • ½ marchewki pokrojonej w słupki
  • ¼ zielonej papryki
  • ¼ czerwonej papryki
  • 60 g selera
  • 20 g łodygi selera
  • 1 czerwona cebula
  • garść pokrojonych liści kolendry

Kokosowa marynata

  • 150 ml mleka kokosowego
  • sok z 1 limonki
  • zest z 1 limonki
  • 1 łyżeczki ziaren sezamu
  • 2 łyżeczki tartego imbiru
  • ½ łyżeczki sosu rybnego

PRZYGOTOWANIE

Mieszamy wszystkie składniki na marynatę i przyprawiamy nią pokrojone warzywa. Połowę marynaty odstawiamy na bok, resztę wlewamy na nagrzaną patelnię i redukujemy, używamy jej później jako sosu.

Plasterek Prosciutto di Parma wykładamy na naoliwiony kawałek folii. Na środku plasterka Prosciutto wykładamy odrobinę zamarynowanych warzyw, oprószamy je kolendrą i zwijamy formując roladkę.

Przekrajamy ją na pół i każdą roladkę Prosciutto di Parma serwujemy polaną odrobiną sosu kokosowego.

 

Zachęcamy do zapoznania się z najnowszą ofertą warsztatów kulinarnych w Akademii Kulinarnej Whirlpool.

Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

CANNELLONI Z MIELONYM MIĘSEM I SOSEM POMIDOROWYM

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 1 godz

Cristina Catese

Dania główne

ŁOSOŚ PIECZONY Z MASŁEM I ZIOŁAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Desery

TARTA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z JABŁKAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Dania główne

SECERETO WIEPRZOWY Z DUSZONYM JARMUŻEM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Primary Sidebar

O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Przejdź na whirlpool.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © WHIRLPOOL 2021

↑
Góra