• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Akademia Kulinarna Whirlpool

  • Kup voucher
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • YouTube
  • Odkryj produkty
  • Whirlpool
  • 6-ty Zmysł
  • O nas
  • Warsztaty
  • Akademia 6. Zmysłu
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Oferta
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Porady

KOREAŃSKIE BULGOGI Z WOŁOWINĄ, GRUSZKĄ I IMBIREM

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 1.5 godz

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 500g wieprzowiny

Marynata:

  • 5 ząbków czosnku – cienko pokrojonych
  • 1 łyżka mielonego imbiru
  • 3 cebule – obrane i cienko pokrojone
  • 2 gruszki – obrane i pokrojone w kostkę
  • 100g sosu sojowego
  • olej sezamowy
  • 1 łyżka cukru
  • sól i pieprz

Dodatkowo:

  • olej ryżowy i łyżeczka oleju sezamowego do smażenia
  • ziarna sezamu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowujemy marynatę. W torebce mieszamy wszystkie składniki, dodajemy pokrojone w cienkie paseczki mięso, zamykamy torebkę i odkładamy do zamarynowania na co najmniej 1 godzinę.

Po tym czasie mięso podsmażamy na patelni na oleju ryżowym i łyżce oleju sezamowego. W zależności od potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Mięso zdejmujemy z patelni i wlewamy na nią marynatę. Gotujemy ją przez ok 5 min.

Usmażone mięso podajemy z warzywami i gruszkami z marynaty oprószone ziarnami sezamu.

Zachęcamy do zapoznania się z najnowszą ofertą warsztatów kulinarnych w Akademii Kulinarnej Whirlpool.

Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

FLAN DYNIOWY Z ROZMARYNEM, CHRUPIĄCYM BOCZKIEM I KREMEM Z SERA TALEGGIO

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Dania główne

RISOTTO Z PROSECCO

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 40 min

Marco Ghia

Dania główne

ŻEBERKA WIEPRZOWE GLAZUROWANE W MIODZIE I MUSZTARDZIE

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 35 min

Marco Ghia

Dania główne

Gnocchi z ricottą w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Primary Sidebar

O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Przejdź na whirlpool.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © WHIRLPOOL 2021

↑
Góra