• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Akademia Kulinarna Whirlpool

  • Kup voucher
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • YouTube
  • Odkryj produkty
  • Whirlpool
  • 6-ty Zmysł
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Akademia 6. Zmysłu
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Oferta
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Porady
MAKARON LINGUINE Z MULAMI PO TOSKAŃSKU

Makaron linguine z mulami po toskańsku

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 400 g makaronu lingiune Barilla
  • 1,5 kg muli
  • oliwy z oliwek extra vergine
  • 125 g białego wytrawnego wina
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g ciliegini Mutti
  • 2 cebule
  • świeża pietruszka
  • świeża szałwia
  • sól i pieprz

MAKARON LINGUINE Z MULAMI PO TOSKAŃSKU

PRZYGOTOWANIE

Na dużą patelnię z grubym dnem dodajemy 50 g  oliwy z oliwek, obrane i ugniecione ząbki czosnku, szałwię i pietruszkę. Wszystko podsmażamy do momentu, aż czosnek nabierze brązowego koloru. Dodajemy cienko pokrojoną cebulę i smażymy, do czasu, aż się zeszkli. Stopniowo dodajemy wino i czekamy, aż odparuje alkohol. Następnie dodajemy passatę. Gotujemy przez 15 min. Dodajemy oczyszczone mule i podnosimy ogień. Przykrywamy, zostawiamy do podgotowania.

W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie al dente według instrukcji producenta.

Mule zdejmujemy z ognia. Łączymy je z ugotowanym makaronem i serwujemy na ciepło posypane pietruszką i doprawione solą i pieprzem.

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

TRADYCYJNY ANGIELSKI PIE Z WIEPRZOWINĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 50 min

Marco Ghia

BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

Dania główne

BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1 godz

Marco Ghia

ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

Dania główne

ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1 godz

Marco Ghia

Dania główne

CZERWONE CURRY Z WIEPRZOWINY Z MASŁEM ORZECHOWYM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar

SocialKuchnia sp. z o.o. uzyskała subwencję finansową w ramach Tarczy 2.0. Podmiotem udzielającym wsparcia jest Polski Fundusz Rozwoju S.A.


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Przejdź na whirlpool.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © WHIRLPOOL 2021

↑
Góra