• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Akademia Kulinarna Whirlpool

  • Kup voucher
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • YouTube
  • Odkryj produkty
  • Whirlpool
  • 6-ty Zmysł
  • O nas
  • Warsztaty
  • Akademia 6. Zmysłu
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Oferta
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Porady

SAŁATA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM, SOSEM PIWNYM I MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 600 g piersi kurczaka
  • 1 świeża łodyga selera
  • pęczek szczypiorku
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki sosu Ponzu
  • 2 kg młodych ziemniaków
  • świeży tymianek
  • 2 żółtka jaj
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 cytryna – skórka i sok
  • 500 g piwa Irish Mob Inne Beczki
  • 50 g miodu
  • 50 g masła
  • oliwa z oliwek extra vergine

Sposób przygotowania: 

Ubijamy żółtka widelcem dodając musztardę, skórkę i sok z cytryny oraz oliwę z oliwek extra vergine – wyrabiamy mieszaninę, aż do otrzymania majonezu. Na końcu dodajemy drobno posiekaną łodygę selera naciowego, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie – al dente. Schładzamy je. Kurczaka grillujemy pod rusztem, posmarowanego miodem, oprószonego tymiankiem oraz pieprzem.

Kurczaka kroimy w paski i odstawiamy na bok. Czosnek miażdżymy i wrzucamy na patelnię z tymiankiem, oliwą, pieprzem, solą, masłem i piwem. Redukujemy do 1/5 a po schłodzeniu serwujemy z sałatą.

Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

FLAN DYNIOWY Z ROZMARYNEM, CHRUPIĄCYM BOCZKIEM I KREMEM Z SERA TALEGGIO

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Dania główne

RISOTTO Z PROSECCO

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 40 min

Marco Ghia

Dania główne

ŻEBERKA WIEPRZOWE GLAZUROWANE W MIODZIE I MUSZTARDZIE

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 35 min

Marco Ghia

Dania główne

Gnocchi z ricottą w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Primary Sidebar

O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Przejdź na whirlpool.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © WHIRLPOOL 2021

↑
Góra