• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Akademia Kulinarna Whirlpool

  • Kup voucher
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • YouTube
  • Odkryj produkty
  • Whirlpool
  • 6-ty Zmysł
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Akademia 6. Zmysłu
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Oferta
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Porady
SPAGHETTINI Z KANDYZOWANYMI POMIDORKAMI I ŚWIEŻĄ BURRATĄ

Spaghettini z kandyzowanymi pomidorkami i świeżą burratą

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 1.5 godz

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 350g makaronu spaghettini Barilla nr 3
  • 500g pomidorków cherry
  • 2 sery burrata
  • 2 ząbki czosnku
  • 50g świeżej pietruszki
  • 1 cytryna – sok i skórka
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • sól, pieprz i cukier

SPAGHETTINI Z KANDYZOWANYMI POMIDORKAMI I ŚWIEŻĄ BURRATĄ

PRZYGOTOWANIE

Pomidorki kroimy na pół. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy solą i cukrem w proporcjach 1:2 i mieszamy. Następnie przekładamy do nagrzanego do 100 st C piekarnika na 1 godzinę razem z ugniecionym ząbkiem czosnku.

W międzyczasie bardzo cienko siekamy pietruszkę.

W garnku z osoloną wodą gotujemy spaghettini Barilla według instrukcji na opakowaniu.

Ugotowany makaron odcedzamy, przekładamy do miski i łączymy z upieczonymi pomidorkami, posiekaną pietruszką, sokiem i startą skórką z cytryny, mielonym pieprzem i dużą ilością oliwy.

Przed podaniem dodajemy na wierzch kilka kawałków porwanej burraty.

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

 

Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

TRADYCYJNY ANGIELSKI PIE Z WIEPRZOWINĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 50 min

Marco Ghia

BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

Dania główne

BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1 godz

Marco Ghia

ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

Dania główne

ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1 godz

Marco Ghia

Dania główne

CZERWONE CURRY Z WIEPRZOWINY Z MASŁEM ORZECHOWYM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar

SocialKuchnia sp. z o.o. uzyskała subwencję finansową w ramach Tarczy 2.0. Podmiotem udzielającym wsparcia jest Polski Fundusz Rozwoju S.A.


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Przejdź na whirlpool.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © WHIRLPOOL 2021

↑
Góra