• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Akademia Kulinarna Whirlpool

  • Kup voucher
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • YouTube
  • Odkryj produkty
  • Whirlpool
  • 6-ty Zmysł
  • O nas
  • Warsztaty
  • Akademia 6. Zmysłu
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Oferta
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Porady

TATAR Z MATIASA Z PANNA COTTĄ MAŚLANKOWĄ

Autor

Paweł Biskupski

Kucharz

czas wykonania: 1 godz

poziom trudniości: trudny

Składniki:

  • matias
  • maślanka
  • żelatyna
  • koncentrat buraczany
  • jabłko
  • czerwona cebula
  • oliwa
  • szczypiorek
  • mąka
  • jajko
  • koperek
  • cytryna

Sposób przygotowania:

Oliwę blendujemy ze szczypiorkiem i przelewamy przez drobne sitko. Matiasa kroimy w drobną kostkę, tak samo jabłko oraz cebulę. Mieszamy razem z dodatkiem oliwy, doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem oraz cytryną. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody zgodnie z proporcjami opisanymi na opakowaniu (można zastąpić agarem). Maślankę mieszamy z koncentratem buraczanym, przyprawiamy do smaku. Następnie podgrzewamy lecz nie dopuszczamy do zagotowania, dodajemy rozpuszczoną żelatynę mieszamy dokładnie i przelewamy do foremek. Blendujemy w niedużej ilość wody koperek , przecedzamy przez sitko. W misce wyrabiamy ciasto, mąkę, jajko, wodę z sokiem z koperku, sól. Wlewamy do syfonu, używamy dwóch naboi i w ten sposób gotowe ciasto wyciskamy do papierowego kubka i wkładamy na około 30 sekund do kuchenki mikrofalowej . Gotowe składniki aranżujemy na talerzu według własnego pomysłu.

Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij

Polecane przez Paweł Biskupski

Zobacz wszystkie przepisy

Desery

NAPOLEONKA Z CIASTA FILO Z MALINAMI

poziom trudniości: trudny

czas wykonania: 45 min

Paweł Biskupski

Dania główne

FILET Z INDYKA W SZYNCE PARMEŃSKIEJ, SOSEM HOLENDERSKIM I MŁODYMI WARZYWAMI

poziom trudniości: trudny

czas wykonania: 1 godz

Paweł Biskupski

Dania główne

POLĘDWICA Z DORSZA MARYNOWANA W CZERWONEJ KAPUŚCIE

poziom trudniości: trudny

czas wykonania: 2 godz

Paweł Biskupski

Primary Sidebar

O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Przejdź na whirlpool.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © WHIRLPOOL 2021

↑
Góra