KURS GOTOWANIA: SUSHI Z MIĘSA odbędzie się 12 marca 2021r w godzinach 19:00-23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Lubicie sushi? A co powiecie na sushi z mięsa wysokiej jakości?
Drodzy mięsożercy, zapraszamy Was na wyjątkowe warsztaty, podczas których pod okiem naszej włoskiej szefowej kuchni Cristiny oraz Emiliano, właściciela Akademii Kulinarnej, przygotujecie niebanalne sushi z rostbefu, steka denver czy też marynowanej polędwicy wołowej!
Ponadto do każdej rolki, przyrządzicie sosy na podstawie autorskich receptur Cristiny i Emiliano.
Gwarantujemy pyszną i nietuzinkową zabawę w naszej Akademii!
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Menu:
- Nigiri z wołowym rostbefem marynowanym w oliwie z oliwek, cytrusach i rozmarynie
- Nigiri z wołowym stekiem denver i oliwą truflową
- Futomaki z marynowanej polędwicy wołowej i japońską rzepą, awokado i szczypiorkiem
- Futomaki z tatarem wołowym, cebulą, kiszonym ogórkiem, oliwkami, marynowanymi grzybami i musztardą
- Uramaki z carpaccio wołowym, suszonymi pomidorami, rukolą, kaparami, jajkiem i serem Parmigiano Reggiano ChNP
- Uramaki z tatarem wołowym, awokado, świeżym ogórkiem i rzodkiewką
- Gunkan wołowy z siekanym hanger steak, oliwą z oliwek i kiełkami
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Miłą i wesołą atmosferę zapewni Cristina oraz Emiliano, wysokiej jakości mięso dostarczy Boucherie de Varsovie, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.